Nutriční hodnoty (Makrelovo-tvarohová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 496 kJ / 596 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g |
| Tuky | 52,87 g |
| – nasycené | 29,32 g |
| – nenasycené | 19,37 g |
| –– mononenasycené | 17,24 g |
| –– polynenasycené | 2,13 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 6,27 g |
| Cholesterol | 516 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 13,24 g |
| – cukry | 5,86 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 1-2 uzené makrely (podle velikosti) | Makrela uzená filet | |
| 1-2 1-2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 105 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 vrchovaté lžíce vaničkového tvarohu | Tvaroh polotučný | |
| 2 2 menší kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 obdélník taveného sýra s pažitkou | Sýr tavený | |
| 1 1 vrchovatá lžíce majolky | Majonéza | |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl (nemusí být) | Sůl mořská |