Sekaná

pelda Kuchařka:

Mleté maso 60 názorů

552
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Suroviny

500 g mletého masa
sůl
pepř
majoránka
mletá paprika
2 vejce
strouhanka
3 lžíce hořčice
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme. Dle potřeby do masa přimícháme strouhanku.

  2. Maso pak dáme na pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky. Podlijeme mírně vodou a dáme péct. Podáváme buď s rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Sekaná

  • Jitule Jitule(neregistrovaný)

    Vynikající, moc chutná, dělám jen tento recept.

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Sekaná byla opět k obědu. Po minulé zkušenosti tentokrát z dvojité dávky :-D Bod už jsem udělila minule, kdybych mohla,dala bych další :-8 :yes:

    Odpovědět

  • Síma Síma (neregistrovaný)

    dělávám už jen tuhle :) přítel ji miluje :-) a i mně konečně sekaná chutná :-D ...

    Odpovědět

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    Mňam. Konečně sekaná, která mi moc chutná<3

    Odpovědět

  • jirkaku jirkaku

    Sekaná moc chutnala. Posílám bod a dovolil jsem si nějakou fotku. Kdyby kazila dojem (jsem laik jak v kuchyni tak s foťákem) , tak určitě smažte. Jen jsem se bál té hořčice. Možná vařím v méně standardním množství (1/2kg masa mám tak na polévku ;-), ale dělal jsem sekanou asi z 2,5kg plece a v tom poměru mi už připadalo té hořčice docela dost. Každopádně díky :yes:.

    Odpovědět

  • jajiti jajiti

    Tato sekaná je skvělá, už jsem jednou dělala a moc chutnala, dneska pro úspěch opakuji. Díky za recept a přidávám další bod:yes:

    Odpovědět

  • Jirka55 Jirka55

    Super:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Rozarka Rozarka

    Posíláme 40cátý bodík.Taky máme rádi tuhle sekanou.občas přidávám klobásu.Já sekanou peču v pečícím papíru,před koncem pečení rozdělám papír a dávám kousek masla.
    Je výborná.Děkuji za tenhle recept!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Stanicka90 Stanicka90

    Sekaná je moc dobrá :) ukládám a příště udělám zase tenhle recept.. Ozvláštnila jsem kouskem paprikového uděného boku:)) super..

    Odpovědět

  • tynka07 tynka07

    Dnes jsem se rozhodla udělat na zítra k obědu jinou sekanou než dělám já a najela jsem na váš recept. Ohlas dobrý, tak jsem zkusila.
    Sice jsem nevěděla kolik čeho, ale povedlo se i tak. Dala jsem navíc strouhaný Eidam a LAHODA. :-K
    Přítel se vždy bojí když dělám nový recept a jako snědlo se to teď :D takže můžu vymýšlet co zítra k obědu :D
    Sekaná je delikatesní, NIKDY NIKDY NIKDY jsem nejedla lepší.
    Uděluji 38. bodík a ukládám do oblíbených :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vladka Vladka(neregistrovaná)

    zkusim ja delam jinou sekanou ale vypada dobre

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar(neregistrovaný)

    Výborná,výborná ... :yes: :yes: :yes: :-)

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar(neregistrovaný)

    Dávám péct, tak uvidíme jaká je :-)

    Odpovědět

  • tomas tomas(neregistrovaný)

    delal sem ji po druhé v zivote,povedla se pekne krupava a vonava,jen skoda ze ty komentare sem si precet az když byla hotova,moh sem dat ten tvrdy syr.,no priste.:-D

    Odpovědět

  • parama5 parama5

    Zaprášilo se po ní.... Vložila jsem jeden teký párek doprostřed. V jednoduchosti je prostě chuť. Díky

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo