Sekaná

Mleté maso Doba přípravy: 70 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 74 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 70 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 74 názorů

Suroviny

500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
sůl
pepř
majoránka
mletá paprika
2 vejce
strouhanka
3 lžíce hořčice
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme. Dle potřeby do masa přimícháme strouhanku.

  2. Maso pak dáme na pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky. Podlijeme mírně vodou a dáme péct. Podáváme buď s rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu Sekaná

  • veronikaps veronikaps

    Výborná.:-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Inka: Velmi chutna! Dnes jsem pekla!:-K :yes:

    Odpovědět

  • Manelka Manelka

    V pondělí jsem mrkla na recept. Krok za krokem připravila a povedlo se. :-):yes:Receptík jsem si schovala.
    U sekané se musí přesně dodržet suroviny, jinak se nepovede. Tato není ani přesolená. Je akorát.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • elektronek9 elektronek9

    dělám podobnou sekanou a na pečení zabalím do pečicího papíru a je dokonale štavnatá...:-)

    Odpovědět

  • akzereT akzereT

    Za mě nejlepší sekaná (recept) co jsem dělala. Přítel má "rozmlsanou kušňu" ale po téhle se může utlouct. :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Fotografie, přidaná uživatelkou Handikou byla smazána - nejen že naprosto neodpovídá receptu, ale byla již jednou použita u receptu "Jemná roláda z mletého masa":no: - to je úroveň:-//

    Odpovědět

  • Mutsynka Mutsynka

    dneska dělám tuto sekanou už po několikáté. Je opravdu výborná a rychlá :-Q:yes:. Jen do ní nedávám mletou papriku. Nejsem na to zvyklá a mě tam prostě nechutná ;-)

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Sekaná už se peče :-) Nemám ráda syrové maso, proto jsem si podle zdejší rady v komentářích, udělala karbanátek. Je to opravdu chutná příprava a určitě jsem ji nedělala naposledy:yes::-K

    Odpovědět

  • Valis Valis

    Moc dobrá sekaná ....:yes:

    Odpovědět

  • Sonia Sonia(neregistrovaná)

    Výborná sekaná moc díky. Dala jsem půl vepřové a hovězí mleté. :yes:Vynechala jsem česneku protože syn ho nemůže, nahradila jsem šalotkou a sekaná byla jemná a moc dobrá! Určitě si tento recept schovám.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Lucie: U sekané velmi záleží na tom, jaké maso použijete. Např. kupované mleté v neověřeném obchodě nebývá dobrou volbou.

    Odpovědět

  • Mira Mira(neregistrovaná)

    Chtel bych se zeptat na kolik troubu predehrivate a jak dlouho se maso dela? <3

    Odpovědět

  • casino casino

    Ten rcp je OK:yes: Mleté maso drží pohromadě i bez vajec. Hořčice dávám méně, pokud vůbec.
    Lucie:
    Dávám cibuli (smaženou i syrovou 2:1) a máčenou housku...
    Nevím co jste zvojtila:-) Trošku zalaškuju: Bylo to maso z dobytku, nebo ze sóji, he?:-D
    No, leda jste sekanou po upečení nenechala pár minut v klidu, že aby si vydechla a hned jste ji začala pižlat;-) a možná dokonce v pekáči tupým nožem..., a to už se fakt krájí blbě...:-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Tak sem ji dneska zkusila,chybí mi tam cibulka a po upečení když sem se ji snažila nakrajet,drobila se a plátky z ní absolutně nelze udělat,nevím kde je chyba :-(

    Odpovědět

  • Jitule Jitule(neregistrovaný)

    Vynikající, moc chutná, dělám jen tento recept.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: sekana sekaná recept recept na sekanou sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak péct sekanou jak upéct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty sekana jak udelat sekanou recepty na sekanou mletá sekaná domácí sekaná