Sekaná

pelda Kuchařka: pelda

Mleté maso 68 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
sůl
pepř
majoránka
mletá paprika
2 vejce
strouhanka
3 lžíce hořčice
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 87 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme. Dle potřeby do masa přimícháme strouhanku.

  2. Maso pak dáme na pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky. Podlijeme mírně vodou a dáme péct. Podáváme buď s rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 484 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná

  • Mutsynka Mutsynka

    dneska dělám tuto sekanou už po několikáté. Je opravdu výborná a rychlá :-Q:yes:. Jen do ní nedávám mletou papriku. Nejsem na to zvyklá a mě tam prostě nechutná ;-)

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Sekaná už se peče :-) Nemám ráda syrové maso, proto jsem si podle zdejší rady v komentářích, udělala karbanátek. Je to opravdu chutná příprava a určitě jsem ji nedělala naposledy:yes::-K

    Odpovědět

  • Valis Valis

    Moc dobrá sekaná ....:yes:

    Odpovědět

  • Sonia Sonia(neregistrovaná)

    Výborná sekaná moc díky. Dala jsem půl vepřové a hovězí mleté. :yes:Vynechala jsem česneku protože syn ho nemůže, nahradila jsem šalotkou a sekaná byla jemná a moc dobrá! Určitě si tento recept schovám.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Lucie: U sekané velmi záleží na tom, jaké maso použijete. Např. kupované mleté v neověřeném obchodě nebývá dobrou volbou.

    Odpovědět

  • Mira Mira(neregistrovaná)

    Chtel bych se zeptat na kolik troubu predehrivate a jak dlouho se maso dela? <3

    Odpovědět

  • casino casino

    Ten rcp je OK:yes: Mleté maso drží pohromadě i bez vajec. Hořčice dávám méně, pokud vůbec.
    Lucie:
    Dávám cibuli (smaženou i syrovou 2:1) a máčenou housku...
    Nevím co jste zvojtila:-) Trošku zalaškuju: Bylo to maso z dobytku, nebo ze sóji, he?:-D
    No, leda jste sekanou po upečení nenechala pár minut v klidu, že aby si vydechla a hned jste ji začala pižlat;-) a možná dokonce v pekáči tupým nožem..., a to už se fakt krájí blbě...:-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Tak sem ji dneska zkusila,chybí mi tam cibulka a po upečení když sem se ji snažila nakrajet,drobila se a plátky z ní absolutně nelze udělat,nevím kde je chyba :-(

    Odpovědět

  • Jitule Jitule(neregistrovaný)

    Vynikající, moc chutná, dělám jen tento recept.

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Sekaná byla opět k obědu. Po minulé zkušenosti tentokrát z dvojité dávky :-D Bod už jsem udělila minule, kdybych mohla,dala bych další :-8 :yes:

    Odpovědět

  • Síma Síma (neregistrovaný)

    dělávám už jen tuhle :) přítel ji miluje :-) a i mně konečně sekaná chutná :-D ...

    Odpovědět

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    Mňam. Konečně sekaná, která mi moc chutná<3

    Odpovědět

  • jirkaku jirkaku

    Sekaná moc chutnala. Posílám bod a dovolil jsem si nějakou fotku. Kdyby kazila dojem (jsem laik jak v kuchyni tak s foťákem) , tak určitě smažte. Jen jsem se bál té hořčice. Možná vařím v méně standardním množství (1/2kg masa mám tak na polévku ;-), ale dělal jsem sekanou asi z 2,5kg plece a v tom poměru mi už připadalo té hořčice docela dost. Každopádně díky :yes:.

    Odpovědět

  • jajiti jajiti

    Tato sekaná je skvělá, už jsem jednou dělala a moc chutnala, dneska pro úspěch opakuji. Díky za recept a přidávám další bod:yes:

    Odpovědět

  • Jirka55 Jirka55

    Super:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: sekana sekaná recept sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept na sekanou recept sekana jak dlouho péct sekanou jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná sekaná recepty jak upéct sekanou jak se dlouho peče sekaná jak se dělá sekaná jak péct sekanou jak se peče sekaná jak udelat sekanou recepty na sekanou top recepty sekana domácí sekaná na kolik stupňů péct sekanou

Zapomněl/a jsem heslo