Nutriční hodnoty (Škvarkový štrúdl s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 956 kJ / 4 053 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,10 g |
| Tuky | 222,45 g |
| – nasycené | 83,67 g |
| – nenasycené | 122,50 g |
| –– mononenasycené | 96,16 g |
| –– polynenasycené | 26,34 g |
| ––– omega 3 | 2,13 g |
| Vláknina | 33,40 g |
| Cholesterol | 649 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 402,18 g |
| – cukry | 120,00 g |
| ––– laktóza | 1,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| lžička lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 250 g 250 g mletých škvarků | Škvarky | 250 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 37.5 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 mleté hřebíčky | Hřebíček | |
| lžíce lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| lžíce lžíce skořice na posypání jablek | Skořice ceylonská | |
| 50 g 50 g cukru na posypání jablek | Jablko čerstvé | 50 g |