Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka

Čekáte návštěvu a nechcete ji pohostit zase jen klasickými chlebíčky? Zkuste tentokrát připravit vaječnou tlačenku, která určitě přijde k chuti s krajíčkem chleba nebo veky. Můžete zkusit i netradiční lehčí variantu bez majolky, želatina pak bude krásně čirá.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min + doba tuhnutí

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, + doba tuhnutí )

3. 6. 2009 10:59

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie2 865 kJ / 685 kcal
Bílkoviny48,22 g
Tuky52,74 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 1,67 g
Sůl3,84 g
Sacharidy4,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s vekou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

18. 4. 2010 12:31

Bola výborná,som moc rada,že som sa ju konečne naučila robiť:-8A Bibinke ďakujem za súkromné rady,naozaj sa podarila:yes:

cardanka

25. 1. 2010 09:01

Ivulí super, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a je to paráda:yes::-p

ivulinka ivulinka

24. 1. 2010 20:14

Dělala jsem na rodinnou sešlost, přikládám fotečky.

Bibinka Bibinka

19. 7. 2009 11:36

Vaječná tlačenka byla jeden čas hodně v kurzu:-p dlouho jsem jí nedělala, tak jsem si jí po mnoha letech zopákla;-) Dávám fotky a dávám bodíčka:yes:

Gabina_I

12. 7. 2009 14:06

klasický výborný recept. Místo obyč. salámu nakrájím na kostičky točený salám, je voňavý :yes:. Přidávám i kukuřici z konzervy a když je chuť což vesměs je, přidám pár koktejlových krevetek. Mám ji moc ráda vaječnou tlačenku, jsem schopná si ji dělat denně!!! dávám bodík.;-)

Iljusa Iljusa

3. 6. 2009 17:14

Znám, dělám, jen bych se zeptala - PATŘÍ TOTO JÍDLO DO TÉTO KATEGORIE - je tam měkký salám - pokud ovšem není sojový:-?;-):-))

Gabina

3. 6. 2009 13:32

Já sleji nálev z Moravanky, doleji do 250 ml vodou. Pak rozdělím na dvě poloviny, v jedné nechám namočit želatinu, druhou vařím s kostkou masoxu. Pak nechám trochu vychladnout a vmíchám do namočené želatiny, která se krásně rozpustí. Nakonec vše naliji do vajíčkové směsi a nechám vychladit.

Katarinka

3. 6. 2009 13:32

Masox je bujón silnej neurčitej mäsovej chuti.Osobne preferujem hovädzí bujón alebo bravčový.;-)

Bibinka Bibinka

3. 6. 2009 12:31

Dělávala jsem docela často, tudíž to dobře znám, taky mám receptík a možná je i tady. Dávám bodíka:yes:

Jiřička

3. 6. 2009 12:25

Dík za Váš recept, ale nevím co s tím masoxem. V postupu se o něm nezmiňujete. Dělá se z něho ta želatina? Dík za odpověď.:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: želatina na vaječnou tlačenku recept na vaječnou tlačenku tlačenka recept vaječná želatina salámová tlačenka recept salámová tlačenka vajecna vajíčková tlačenka video vajíčková tlačenka s moravankou aspikova tlačenka recepty na vaječnou tlačenku výroba tlačenky video želatinová tlačenka recept na tlačenku recepty-váječná tlačenka recept.vajecna.tlacenka vaječnátlačenka vajíčková tlačenka recept na salámovou tlačenku tlačenka

Suroviny: moravanka, želatina, vejce, majolka, masox hovězí, salám měkký

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98y4