

Vaječná tlačenka
Suroviny
- 1 moravanka bez nálevu
- 1 želatina
- 4 vejce na tvrdo
- 1 Majolka®
- 1/2 kostky masoxu
- 10-20 dkg měkkého salámu
Postup přípravy receptu
Moravanku si zcedíme, nakrájíme nadrobno okurky z Moravanky, přidáme nasekané vejce, nakrájený salám na nudličky, majolku 250 ml a nakonec vlijeme želatinu (dle návodu). Přidáme rozvařený masox do želatiny a vše smícháme dohromady.
Dávám to do srnčího hřbetu, který si vyložím větším mikroténovým sáčkem a nechám v lednici pořádně ztuhnout, pak jen nakrájím.
Poznámka od kuchařky
podávám s vekou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vaječná tlačenka
-
Bola výborná,som moc rada,že som sa ju konečne naučila robiť
A Bibinke ďakujem za súkromné rady,naozaj sa podarila
-
Ivulí super, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a je to paráda
-
Dělala jsem na rodinnou sešlost, přikládám fotečky.
-
Vaječná tlačenka byla jeden čas hodně v kurzu
dlouho jsem jí nedělala, tak jsem si jí po mnoha letech zopákla
Dávám fotky a dávám bodíčka
-
klasický výborný recept. Místo obyč. salámu nakrájím na kostičky točený salám, je voňavý
. Přidávám i kukuřici z konzervy a když je chuť což vesměs je, přidám pár koktejlových krevetek. Mám ji moc ráda vaječnou tlačenku, jsem schopná si ji dělat denně!!! dávám bodík.
-
Znám, dělám, jen bych se zeptala - PATŘÍ TOTO JÍDLO DO TÉTO KATEGORIE - je tam měkký salám - pokud ovšem není sojový
-
Já sleji nálev z Moravanky, doleji do 250 ml vodou. Pak rozdělím na dvě poloviny, v jedné nechám namočit želatinu, druhou vařím s kostkou masoxu. Pak nechám trochu vychladnout a vmíchám do namočené želatiny, která se krásně rozpustí. Nakonec vše naliji do vajíčkové směsi a nechám vychladit.
-
Masox je bujón silnej neurčitej mäsovej chuti.Osobne preferujem hovädzí bujón alebo bravčový.
-
Dělávala jsem docela často, tudíž to dobře znám, taky mám receptík a možná je i tady. Dávám bodíka
-
Dík za Váš recept, ale nevím co s tím masoxem. V postupu se o něm nezmiňujete. Dělá se z něho ta želatina? Dík za odpověď.