Vaječná tlačenka

Denisa Kuchařka:

Studená kuchyně 10 názorů

513

Suroviny

1 moravanka bez nálevu
1 želatina
4 vejce na tvrdo
1 Majolka®
1/2 kostky masoxu
10-20 dkg měkkého salámu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Moravanku si zcedíme, nakrájíme nadrobno okurky z Moravanky, přidáme nasekané vejce, nakrájený salám na nudličky, majolku 250 ml a nakonec vlijeme želatinu (dle návodu). Přidáme rozvařený masox do želatiny a vše smícháme dohromady.

  2. Dávám to do srnčího hřbetu, který si vyložím větším mikroténovým sáčkem a nechám v lednici pořádně ztuhnout, pak jen nakrájím.

Poznámka

podávám s vekou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná tlačenka

  • Ivana79 Ivana79

    Bola výborná,som moc rada,že som sa ju konečne naučila robiť:-8A Bibinke ďakujem za súkromné rady,naozaj sa podarila:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ivulí super, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a je to paráda:yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Dělala jsem na rodinnou sešlost, přikládám fotečky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vaječná tlačenka byla jeden čas hodně v kurzu:-p dlouho jsem jí nedělala, tak jsem si jí po mnoha letech zopákla;-) Dávám fotky a dávám bodíčka:yes:

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    klasický výborný recept. Místo obyč. salámu nakrájím na kostičky točený salám, je voňavý :yes:. Přidávám i kukuřici z konzervy a když je chuť což vesměs je, přidám pár koktejlových krevetek. Mám ji moc ráda vaječnou tlačenku, jsem schopná si ji dělat denně!!! dávám bodík.;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Znám, dělám, jen bych se zeptala - PATŘÍ TOTO JÍDLO DO TÉTO KATEGORIE - je tam měkký salám - pokud ovšem není sojový:-?;-):-))

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Já sleji nálev z Moravanky, doleji do 250 ml vodou. Pak rozdělím na dvě poloviny, v jedné nechám namočit želatinu, druhou vařím s kostkou masoxu. Pak nechám trochu vychladnout a vmíchám do namočené želatiny, která se krásně rozpustí. Nakonec vše naliji do vajíčkové směsi a nechám vychladit.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Masox je bujón silnej neurčitej mäsovej chuti.Osobne preferujem hovädzí bujón alebo bravčový.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělávala jsem docela často, tudíž to dobře znám, taky mám receptík a možná je i tady. Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Dík za Váš recept, ale nevím co s tím masoxem. V postupu se o něm nezmiňujete. Dělá se z něho ta želatina? Dík za odpověď.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: želatina na vaječnou tlačenku recept na vaječnou tlačenku tlačenka recept salámová tlačenka vaječná želatina vajecna aspikova tlačenka recepty-váječná tlačenka recept na tlačenku výroba tlačenky video recepty na vaječnou tlačenku recept.vajecna.tlacenka recept na salámovou tlačenku vajíčková tlačenka tlačenka vaječná tlačenka se salámem zelatina do tlacenky vaječnátlačenka video recepty vaječná tlačenka-recept

Zapomněl/a jsem heslo