Vaječná tlačenka

Denisa Kuchařka:

Studená kuchyně 10 názorů

513

Suroviny

1 moravanka bez nálevu
1 želatina
4 vejce na tvrdo
1 Majolka®
1/2 kostky masoxu
10-20 dkg měkkého salámu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Moravanku si zcedíme, nakrájíme nadrobno okurky z Moravanky, přidáme nasekané vejce, nakrájený salám na nudličky, majolku 250 ml a nakonec vlijeme želatinu (dle návodu). Přidáme rozvařený masox do želatiny a vše smícháme dohromady.

  2. Dávám to do srnčího hřbetu, který si vyložím větším mikroténovým sáčkem a nechám v lednici pořádně ztuhnout, pak jen nakrájím.

Poznámka

podávám s vekou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná tlačenka

  • Ivana79 Ivana79

    Bola výborná,som moc rada,že som sa ju konečne naučila robiť:-8A Bibinke ďakujem za súkromné rady,naozaj sa podarila:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ivulí super, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a je to paráda:yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Dělala jsem na rodinnou sešlost, přikládám fotečky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vaječná tlačenka byla jeden čas hodně v kurzu:-p dlouho jsem jí nedělala, tak jsem si jí po mnoha letech zopákla;-) Dávám fotky a dávám bodíčka:yes:

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    klasický výborný recept. Místo obyč. salámu nakrájím na kostičky točený salám, je voňavý :yes:. Přidávám i kukuřici z konzervy a když je chuť což vesměs je, přidám pár koktejlových krevetek. Mám ji moc ráda vaječnou tlačenku, jsem schopná si ji dělat denně!!! dávám bodík.;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Znám, dělám, jen bych se zeptala - PATŘÍ TOTO JÍDLO DO TÉTO KATEGORIE - je tam měkký salám - pokud ovšem není sojový:-?;-):-))

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Já sleji nálev z Moravanky, doleji do 250 ml vodou. Pak rozdělím na dvě poloviny, v jedné nechám namočit želatinu, druhou vařím s kostkou masoxu. Pak nechám trochu vychladnout a vmíchám do namočené želatiny, která se krásně rozpustí. Nakonec vše naliji do vajíčkové směsi a nechám vychladit.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Masox je bujón silnej neurčitej mäsovej chuti.Osobne preferujem hovädzí bujón alebo bravčový.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělávala jsem docela často, tudíž to dobře znám, taky mám receptík a možná je i tady. Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Dík za Váš recept, ale nevím co s tím masoxem. V postupu se o něm nezmiňujete. Dělá se z něho ta želatina? Dík za odpověď.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo