Nutriční hodnoty (Bramborovo - celerové pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 698 kJ / 1 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,05 g |
| Tuky | 83,81 g |
| – nasycené | 53,22 g |
| – nenasycené | 28,57 g |
| –– mononenasycené | 26,16 g |
| –– polynenasycené | 2,41 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 34,15 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 169,82 g |
| – cukry | 14,31 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1/2 1/2 celeru (velkého) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| voda | Voda | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| mléko (teplé) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| (Poměr brambor a celeru si každý může upravit podle sebe.) | Brambor zimní |