Krevetový koktejl

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Mořské plody 13 názorů

Suroviny

150 g bílého jogurtu
100 g majonézy
2 lžíce kečupu
150 g krevet
100 g kompotovaných mandarinek
zelený salát
pepř
chilli
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt, majonézu a kečup promícháme. Krevety a mandarinky nakrájíme na stejně velké kousky. Přimícháme do směsi, opepříme a přidáme chilli (dle chuti).

  2. Sektovou misku vysteleme listy salátu a naplníme koktejlem.

Poznámka

Jako přílohu podávám na sucho opečený toustový chleba, který rozkrojím přes úhlopříčku, a trojúhelníky zapíchnu do koktejlu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevetový koktejl

  • casino casino

    Dělávám (bez kečupu) s kompotovými brosqemi:yes:
    ...no a s pažitkou, s pažitkou je to chuťově ještě zajímavější...
    A použijete-li drůbeží prsa (pečená, dušená, vařená od fčerejška) nebude to sice krevetový, ale také moc dobrý salát a navíc vyčistíte lednici:-))

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Než jsem napsala příspěvek, tak mne to odhlásilo ...... bodík udělen:-))))

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555(neregistrovaný)

    Nedávám jogurt, ale ušlehanou šlehačku, s jpgurtem vyzkouším, určitě to bude lehčí a neméně dobré. Budu dělat jako předkrm na rodinném obědě:-)))) Posílám bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • František František(neregistrovaný)

    :-D:-D vrstvený koktejl, Vy bloude asi máte sovětskou hotelovku,že :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-!

    Odpovědět

  • *****Kempinski Munchen,Chef de partie kuchar Tomas H. *****Kempinski Munchen,Chef de partie kuchar Tomas H.(neregistrovaný)

    Dobry den,nejprve bych tel upozornit ze ten to recept je jaksi o krevetovym kokteilu,ale k originalu ma daleko.Sice je zde spravne popsano pouziti majonezi,kecupu ale neni uvedno ze jaky druh kecupu.Mají byt pouzity dva druhy .Bile sladci vino a trochu francouzkeho konaku.Také neni uvedeno,ze mají tyto suroviny spolecne vyslehat s majonezou a pouzit jen vyslehanou penu.Coz da kokteilu lehkost.Pouziti morske soli kombinovane s cerstvymi bylinkami vytvari nezamenitelnou chut.Na krevety pouzivam cerstvou stavu s citronu a limetky.Kokteil je vhodne nechat odstat aspon 6hodin.

    Odpovědět

  • paja paja(neregistrovaná)

    překrmový koktejl spočívá ve VRSTVENÍ!!!!!!!!!!:no::-((

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Olí:Význam slova koktejl je míchaný nápoj, či míchaný předkrm. V případě vrstvení už by to nebyl koktejl.

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Džus: Většina krevet, které se u nás dají koupit (myšleno mražené) jsou předvařené. Takže další úprava není nutná.

    Odpovědět

  • Džus Džus(neregistrovaný)

    S krevetama se předtím nic nedělá ? Nevařit či osmažit ? Jenom čistě nakrájet mi přijde divné..

    Odpovědět

  • Olí Olí(neregistrovaný)

    asi zásadní problém, že při technologickém postupu přípravy KOKTJLU se suroviny nemíchají, ale vrství do skleničky, kde si je konzument sám zamíchá koktejlovým příborem

    Odpovědět

  • Kit-Týna Kit-Týna(neregistrovaná)

    Vypadá dobře :] hned zkusíme ve škole ve vaření :-):-*:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Hned bych si dala:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

Tématické fráze: krevetovy salat krevetový salat pohlreich krevetový salát recept krevetový salát s majonézou krevetí salát koktejlové krevety pohlreich krevetový salát předkrmový koktejl příprava krevet krevetový předkrm krevetí kokteil krevetkový koktejl příprava koktejlových krevet krevety kokteil kokteil z krevet koktejlove krevety recept krevetovej koktejl krvetovy koktejl recept na krevety recept na krevetový salát

Zapomněl/a jsem heslo