Trnavská pomazánka

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 11 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 kg cibule
Nyní v akci
1 kg rajčat
Nyní v akci
1 kg kapie
Nyní v akci
1 dl oleje
1 dl octa
1 lžíca horčice
5 feferonek (podle chuti)
1 lžíce soli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapiu, cibuľu, paradajky a feferónky narežeme a dáme do hrnca.

  2. Pridáme horčicu, olej, ocot, soľ a varíme 45 minút.

  3. Necháme prechladnúť a zmes rozmixujeme.

  4. Naložíme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

Poznámka

Používame ako pomazánku na chlieb a hrianky ( topinky ).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trnavská pomazánka

  • mirca75 mirca75

    Tak a je tu mé zastavení u tvého druhého receptu;-).Směs má po rozmixování krásnou konzistenci a úžasnou barvu.Smíchala jsem rajčata červená,žlutá,paprikorajčata,červené kapie,feferonku jsem dala jen jednu(kvůli dětem),ale přidala jsem 4 stroužky česneku;-).Vařila jsem hodinu(na mírno).Tenhle receptík šel taky za sousedkou a ta ho šla hned "spáchat";-).Takže hned jak jí uvidím,zeptám se jak je spokojená;-).Tobě letí boďka a fotečka:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Sodovečko, voda tam nechýba, žiadnu vodu nepridávaj, paradajky pustia šťavy hodne. Zo začiatku treba dať na slabší plameň a premiešať, potom tak, aby to neprskalo. Na to, aby to neprihorelo, tie 2 dl tekutiny zo začiatku stačia, potom je tam tekutina z paradajok.
    Allis, ďakujem za preklad;-)

    Odpovědět

  • allis allis

    Dovolím si odpovědět: Hrianky = topinky
    A.

    Odpovědět

  • MARTAU MARTAU(neregistrovaný)

    Prosím,co to jsou HRIANKY.Pomazánku bych ráda udělala.Díky

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Pomazánku bych chtěla vyzkoušet,jenom chci ještě upřesnit recept. Terezko, nechybí tam voda? To mám vařit 3 kg zeleniny jenom v 1 dcl octu a 1 dcl oleje? Děkuji.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také se mi pomazánka a nejen jako pomazánka líbí a dávám bodík:yes:+ 4.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tahle pomazánka se mě taky líbí a je velmi aktuální. Možná taky vyzkouším.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka R., používa sa ako pomazánka na chlieb, buď čistá alebo v tenkej vrstve na maslom natretý chlieb alebo na hrianky. Už to tam idem dopísať, ďakujem za upozornenie;-)
    Janka, môžeš použiť červenú papriku bez problémov. Dá sa použiť aj zelená, len farba nebude také červená, ale na chuti to neuberie;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Terezko, na co se to dá použít? Zatím jsme teda velice spokojeni s tou pomazánkou z česneku a rajčat, to je fakt super hlavně do pomazánek. Tady to se mi taky líbí. :-p:yes:

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

    Taky si udělám, vypadá dobře,dávám bodík.:-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Tak na to jdu hned,akorát kapií mám jen 5 ks, tak přidám zelenou a červenou papriku, však uvidíme:-? Já váhu nikdy nehlídám, přidávám a ubírám podle chuti:-* Jinak tejajo posílám "boďulu", protože to vypadá dobře:-! a za vyzkoušení to stojí, pak se ozvu :-!:-D:-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo