Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 279 kJ / 1 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,86 g |
Tuky | 88,02 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 100,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava náplně :
Šťávu ze zavařeného ananasu rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme nabobtnat želatinu asi na 20 minut. Druhou svaříme s cukrem. Potom ji odstavíme a přimícháme nabobtnalou želatinu. Ohřejeme a ochladíme. Šlehačku ušleháme se ztužovaček, opatrně do ní přimícháme nadrobno nakrájený nebo rozmixovaný ananasový kompot a vlažnou želatinu. Krok 2: Vychladlou roládu nakrájíme na plátky. Krok 3: Hlubší kruhovou mísu o průměru asi 22cm vymastíme a vyložíme ji připravenými plátky rolády (těsně jeden vedle druhého). několik plátků si necháme stranou. Krok 4: Ananasovou náplň nalijeme do středu mísy, aby byla trochu nad okrajem poslední vrstvy. Krok 5: Na povrch náplně položíme zbytek plátků rolády. Takto dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne. Krok 6: Druhý den vyklopíme kopec na talíř. Aby se lépe vyklopil, ponoříme mísu na chvíli do horké vody.
Šťávu ze zavařeného ananasu rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme nabobtnat želatinu asi na 20 minut. Druhou svaříme s cukrem. Potom ji odstavíme a přimícháme nabobtnalou želatinu. Ohřejeme a ochladíme. Šlehačku ušleháme se ztužovaček, opatrně do ní přimícháme nadrobno nakrájený nebo rozmixovaný ananasový kompot a vlažnou želatinu. Krok 2: Vychladlou roládu nakrájíme na plátky. Krok 3: Hlubší kruhovou mísu o průměru asi 22cm vymastíme a vyložíme ji připravenými plátky rolády (těsně jeden vedle druhého). několik plátků si necháme stranou. Krok 4: Ananasovou náplň nalijeme do středu mísy, aby byla trochu nad okrajem poslední vrstvy. Krok 5: Na povrch náplně položíme zbytek plátků rolády. Takto dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne. Krok 6: Druhý den vyklopíme kopec na talíř. Aby se lépe vyklopil, ponoříme mísu na chvíli do horké vody.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládový kopec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pK
Moje poznámka
Roládový kopec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pK
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 5 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
roládový dort,
dort charlota,
piškotová šarlota,
roladovy dort zelva,
charlota z rolady,
charlota dort,
náplně do dortů,
piškotový dort recept,
dezert sarlota,
piškotová charlota,
ananasová roláda,
dezert charlota,
dort šarlota,
jahodová šarlota,
piškotová roláda s marmeládou,
charlotta moučník,
dort charlotta,
moučník kopec,
roládový dort z misky,
ananasová charlota
Suroviny:
šlehačka,
kompot ananasový,
kompot ananasový,
cukr krystal,
želatina,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový
Komentáře (5)