Nutriční hodnoty (Athénská jehla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 776 kJ / 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,10 g |
| Tuky | 27,42 g |
| – nasycené | 4,75 g |
| – nenasycené | 18,14 g |
| –– mononenasycené | 13,01 g |
| –– polynenasycené | 5,14 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 21,89 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 261 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 62,28 g |
| – cukry | 34,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřového masa | Vepřová kýta | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce koření gyros | Provensálské koření | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| slanina | Špek | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |