Živáňská pečeně
Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 101 kJ / 4 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,16 g |
Tuky | 312,14 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 445 mg |
Sodík | 5,95 g |
Sůl | 14,50 g |
Sacharidy | 217,85 g |
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na malé nudličky.
Klobásy podélně přepůlíme a nakrájíme na plátky.
Cibule nakrájíme na kolečka.
Papriku očistíme a taktéž nakrájíme. Krok 3: Pekáček potřeme olejem a naskládáme připravené brambory. Krok 4: Brambory v pekáčku posypeme nakrájenou slaninou a na ni urovnáme plátky masa. Krok 5: Na maso rozložíme nakrájené klobásy, papriku a nakonec obě cibule. Krok 6: Vše mírně podlijeme vodou, pekáček přiklopíme a nebo překryjeme alobalem. Krok 7: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě cca 185-190 °C do doby, dokud není maso měkké. V druhé polovině pečení ale pekáček odklopíme.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňská pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYM0
Moje poznámka
Živáňská pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYM0
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 5 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 19 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 27 sekundami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 51 minutami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 2 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 9 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 11 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 12 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 16 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 18 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 20 hodinami
Tématické fráze:
živáňská pečeně,
živáňská,
živanska vepřova pečeně,
živáňská pečeně recept,
živanská recept,
živáňská pečeně v alobalu,
živáňská v alobalu,
živáňská pečeně v troubě,
živanska na grilu,
živánská pečeně na plechu,
živáňská pečeně na grilu,
živáňská na plechu,
recept na živáňskou,
živáňská v alobalu na grilu,
vepřové maso živánská recept,
pravá živánská,
recept živánska,
živáňská pečeně na pekáči,
recept zivanska pecene,
živáňská pečeně z trouby
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
klobása,
slanina uzená,
brambory,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (19)