Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 213 kJ / 1 007 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,77 g |
| Tuky | 77,14 g |
| – nasycené | 16,86 g |
| – nenasycené | 60,00 g |
| –– mononenasycené | 48,32 g |
| –– polynenasycené | 11,68 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 18,71 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 149 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 54,25 g |
| – cukry | 23,26 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 malé pórky bílá část pouze | Pórek čerstvý | |
| 1 1 velký brambor (oloupaný) | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stonky 2 stonky celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 střední cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 12 12 zelené fazolky | Fazolky čerstvé | |
| 2 2 středně velké oloupané mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| 2 litry 2 litry kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 2000 ml |
| špetku špetku tymiánu | Tymián sušený | |
| 1/2 1/2 bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 4 4 až 6 zralých oloupaných rajčat | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 30 30 čerstvých listů bazalky omyté a osušené | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| několik kapek několik kapek Tabasco omáčky | Tabasco omáčka |