Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s bazalkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie4 213 kJ /
1 007 kcal
Bílkoviny17,77 g
– z toho živočišné bílkoviny10,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,77 g
Tuky77,14 g
– nasycené16,86 g
– nenasycené60,00 g
–– mononenasycené48,32 g
–– polynenasycené11,68 g
––– omega 30,75 g
Vláknina18,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy54,25 g
– cukry23,26 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 malé pórky bílá část pouze Pórek čerstvý
1 1 velký brambor (oloupaný) Brambor zimní 50 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stonky 2 stonky celeru Celer bulva čerstvá
1 1 střední cuketa Cuketa čerstvá 100 g
12 12 zelené fazolky Fazolky čerstvé
2 2 středně velké oloupané mrkve Mrkev čerstvá 100 g
6 lžic 6 lžic olivového oleje Olej olivový 66 ml
3 lžíce 3 lžíce vody Voda 54 ml
2 litry 2 litry kuřecího vývaru Vývar kuřecí 2000 ml
špetku špetku tymiánu Tymián sušený
1/2 1/2 bobkového listu Bobkový list sušený
4 4 až 6 zralých oloupaných rajčat Rajče červené čerstvé 240 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
30 30 čerstvých listů bazalky omyté a osušené Bazalka čerstvá
sůl Sůl mořská
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého černého pepře Pepř černý mletý 2.5 g
několik kapek několik kapek Tabasco omáčky Tabasco omáčka

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.