Nutriční hodnoty (Smetanová houbovo-fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 688 kJ / 1 599 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,88 g |
| Tuky | 31,37 g |
| – nasycené | 17,24 g |
| – nenasycené | 12,68 g |
| –– mononenasycené | 4,43 g |
| –– polynenasycené | 8,25 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 74,95 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 3,34 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 220,10 g |
| – cukry | 25,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g mražených či čerstvých hub (nebo hrníček sušených) | Hřib čerstvý | 100 g |
| 400 g 400 g bílých fazolí v tomatové omáčce | Fazole v tomatové omáčce | 400 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 masox | Bujón hovězí | |
| 0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce tmavé instatní jíšky | Jíška máslová | 30 ml |