Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s nakládanými okurkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 639 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 17,12 g |
– nasycené | 7,84 g |
– nenasycené | 6,57 g |
–– mononenasycené | 5,63 g |
–– polynenasycené | 0,94 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 42,21 g |
– cukry | 3,51 g |
––– laktóza | 1,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-6 4-6 brambor | Brambor zimní | 250 g |
hrst hrst sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kmín | Kmín | |
vývar | Vývar hovězí | |
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |