Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s nakládanými okurkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 639 kJ / 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 17,12 g |
| – nasycené | 7,84 g |
| – nenasycené | 6,57 g |
| –– mononenasycené | 5,63 g |
| –– polynenasycené | 0,94 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 288 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 42,21 g |
| – cukry | 3,51 g |
| ––– laktóza | 1,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-6 4-6 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| hrst hrst sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| kmín | Kmín | |
| vývar | Vývar hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |