Nutriční hodnoty (Makovo-jablečný Fluden)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 32 907 kJ / 7 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 208,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 165,27 g |
| Tuky | 412,85 g |
| – nasycené | 68,38 g |
| – nenasycené | 292,18 g |
| –– mononenasycené | 125,51 g |
| –– polynenasycené | 166,67 g |
| ––– omega 3 | 4,89 g |
| Vláknina | 144,10 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 914 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 756,58 g |
| – cukry | 224,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 7 g 7 g sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 10 10 jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 50 g 50 g sušených brusinek | Brusinky sušené | 50 g |
| 1/2 1/2 skořicového cukru | Cukr skořicový | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 2 hrnky 2 hrnky mletého máku | Mák modrý mletý | 500 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 200 ml 200 ml mléka (na spaření) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 1 vejce (na potření) | Vejce slepičí | 70 g |