Nutriční hodnoty (Fenyklová polévka z Avignonu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 873 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,45 g |
| Tuky | 30,18 g |
| – nasycené | 20,35 g |
| – nenasycené | 10,08 g |
| –– mononenasycené | 8,17 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 4,95 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 36,07 g |
| – cukry | 4,64 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 fenykly | Fenykl hlíza | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 zelené jablko | Jablko čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |