Vepřová pečeně po valašsku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40 min 2 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

2 kotlety (nejlépe bez kosti, můžou být i vcelku)
1 vrchovatá lžíce másla
4 kusy žampionů
1 zakysaná smetana
2 dl mléka (nebo podle potřeby i více)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky na zahuštění
1 lžička kopru (může být i sterilizovaný)
ocet
cukr
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Je dobré použít tlakový hrnec, ale lze klidně i normální.
    Kotletu, nejlépe vcelku, osolíme a opepříme.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a na něm ze všech stran opečeme kotletu a přidáme na plátky nakrájené žampiony.
    Zalijeme ji vodou, asi 2 dl, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut (tlakový hrnec).

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme.

  4. Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, do které nejdříve dáme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky. Zabráníme sražení. Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla.

  5. Podle chuti můžeme dochutit octem a cukrem.
    Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně po valašsku

  • Koubkova: mám radost!!! :-8

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes uvařeno , výborné:-K

    Odpovědět

  • kamila29: To mne moc těší ;-)

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Zdravím :-K, dnes vyzkoušeno s velkým úspěchem :yes:.

    Odpovědět

  • Irule Irule

    mňam, to bych si dala :yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk: Jéé, díky za super fotky!!! :-):yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Jana Dorazinová-Remková: ...není zač, určitě bude za nedlouho repete:-8

    Odpovědět

  • Tom Beyk: Díky, že recept stál za vyzkoušení :-):-8

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...tak jsem to dnes spáchal. Změnil jsem si trochu technologii: maso jsem dal osolené a opepřené jen tak bez ničeho do pekáče s poklicí, "napomalo" do trouby (na 150°C - 3 hod.). Protože masa bylo 1,4kg tak jsem navýšil žampióny na 1/4kg, orestnul zvlášť na másle a část rozmixnul. Maso bylo pěkně šťavnaté. Pak už jsem postupoval dle receptu. Nakonec ten sušený kopr, máčený celé dopoledne:-p
    Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři :-D a pozítří to už bude božské menu<3:-D (dovolil jsem si přidat fotky)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to fantasticky, brzo to zkusim, ale asi z hovezim, veprove mam radeji opravdu pecene a pekne prorostle, cert vem cholesterol.

    Odpovědět

  • Vikina: To mám velkou radost!!! :-K

    Odpovědět

  • Vikina Vikina

    Dneska uvařené a všem moc chutnalo<3:yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk: Klidně dej trochu sušeného, nic se neděje a taky čerstvý nevadí, pokud ho seženeš. Jde ho tam jen trošku ;-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...no to je pěkná porcička. Chtěl bych vyzkoušet ale musím vyřešit ten kopr. Mám doma jen trochu sušeného.
    Ale těším se na to:yes::yes::yes:
    Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)

    Odpovědět

  • Lenunka: A já ji kdysi vařívala docela často. Jenže kdo si má všechna ta jídla pamatovat, že? Ano, na tu zakysanku jsem zapomněla ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová pečeně nejlepší recepty veprova pecene vcelku vepřová pečeně recepty vepřová pečeně veprová pečeně recept recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně vcelku recept vepřová pečeně plátky nejlepší recepty veprove po valassku vepřová pečeně na smetaně vepřová pečeně top recepty vepřové plátky po valašsku vepřová pečeně vcelku recepty vepřové maso po valašsku recept z vepřové pečeně vepřová pečeně v celku vepřová pečeně v tlakovém hrnci vepřová pečeně plátky recept recept vepřová pečeně nejlepsi vepřova pečeně