Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně po valašsku

Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak na domácí houskový knedlík

Zveřejněno 12. 4. 2018

Poznámka autorky JanaDorazinova

Je dobré použít tlakový hrnec, ale recept zvládnete připravit i v normálním hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně po valašsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lzR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně po valašsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lzR

Marie

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes::-K

Dnes uvařeno , výborné:-K

Koubkova: mám radost!!! :-8

Zdravím :-K, dnes vyzkoušeno s velkým úspěchem :yes:.

kamila29: To mne moc těší ;-)

mňam, to bych si dala :yes:

...tak jsem to dnes spáchal. Změnil jsem si trochu technologii: maso jsem dal osolené a opepřené jen tak bez ničeho do pekáče s poklicí, "napomalo" do trouby (na 150°C - 3 hod.). Protože masa bylo 1,4kg tak jsem navýšil žampióny na 1/4kg, orestnul zvlášť na másle a část rozmixnul. Maso bylo pěkně šťavnaté. Pak už jsem postupoval dle receptu. Nakonec ten sušený kopr, máčený celé dopoledne:-p
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři :-D a pozítří to už bude božské menu<3:-D (dovolil jsem si přidat fotky)

Tom Beyk: Jéé, díky za super fotky!!! :-):yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vypada to fantasticky, brzo to zkusim, ale asi z hovezim, veprove mam radeji opravdu pecene a pekne prorostle, cert vem cholesterol.

Dneska uvařené a všem moc chutnalo<3:yes:

Vikina: To mám velkou radost!!! :-K

...no to je pěkná porcička. Chtěl bych vyzkoušet ale musím vyřešit ten kopr. Mám doma jen trochu sušeného.
Ale těším se na to:yes::yes::yes:
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)

Tom Beyk: Klidně dej trochu sušeného, nic se neděje a taky čerstvý nevadí, pokud ho seženeš. Jde ho tam jen trošku ;-)

v čem spočívá to "po valašsku"?:-)

Lenunka: A já ji kdysi vařívala docela často. Jenže kdo si má všechna ta jídla pamatovat, že? Ano, na tu zakysanku jsem zapomněla ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

O víkendu vyzkouším, vypadá moc dobře :yes:<3

Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty, veprova pecene vcelku, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně, veprová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, vepřová pečeně vcelku recept, vepřová pečeně plátky nejlepší recepty, veprove po valassku, vepřová pečeně na smetaně, vepřová pečeně top recepty, vepřové plátky po valašsku, vepřová pečeně vcelku recepty, vepřové maso po valašsku, recept z vepřové pečeně, vepřová pečeně v celku, vepřová pečeně v tlakovém hrnci, vepřová pečeně plátky recept, recept vepřová pečeně, nejlepsi vepřova pečeně

Suroviny:
kotleta, máslo, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu