Nutriční hodnoty (Borůvková roláda s krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 259 kJ / 1 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
| Tuky | 40,86 g |
| – nasycené | 10,17 g |
| – nenasycené | 19,18 g |
| –– mononenasycené | 14,84 g |
| –– polynenasycené | 4,34 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 1,32 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 250 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 244,90 g |
| – cukry | 210,88 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce (rozdělit žloutky a bílky) | Vaječný žloutek | 92 g |
| 4 lžíce 4 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 celá Hera (nebo máslo) | Margarín | |
| borůvkový džem částečně s celými borůvkami | Marmeláda borůvková | |
| olej na potření pečícího papíru | ||
| špetka špetka soli do bílků na sníh | Vaječný bílek |