Nutriční hodnoty (Polévka z řapíkatého celeru podle mne)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 694 kJ / 1 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,50 g |
| Tuky | 64,65 g |
| – nasycené | 41,20 g |
| – nenasycené | 20,95 g |
| –– mononenasycené | 16,90 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 70,80 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 69,30 g |
| – cukry | 27,00 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 řapíky 3 řapíky celeru (řapíkatého) | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| voda | Voda | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% |