Nutriční hodnoty (Massaman gai - thajský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 51 425 kJ / 12 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 305,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 304,72 g |
| Tuky | 55,17 g |
| – nasycené | 34,33 g |
| – nenasycené | 3,23 g |
| –– mononenasycené | 2,33 g |
| –– polynenasycené | 0,89 g |
| ––– omega 3 | 1,58 g |
| Vláknina | 336,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,55 g |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 2 476,16 g |
| – cukry | 189,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 kuřete nebo cca 300 g kuřecího masa | Kuře | |
| 1-2 1-2 střední cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 300 300 g na kostky nakrájených oloupaných brambor | Brambor zimní | 15000 g |
| 1 lžíce 1 lžíce massaman pasty | Curry pasta | |
| 3 lžíce 3 lžíce chilli omáčky | Chilli omáčka | 45 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 250 ml 250 ml kokosového mléka | Nápoj kokosový | 250 ml |
| 1/4 l 1/4 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| maizena na zahuštění (možno nahradit trochou mouky) | Škrob kukuřičný |