

Ledová čokoláda
Suroviny podle velikosti košíčků
- 100 g mléčné čokolády
- 100 g hořké čokolády
- 125 ml 30% smetany na šlehání
- 105 g kokosového tuku (BIO kokosový olej-DM drogerie)
- 50 g nugátu nebo nugátového krému
- 40 g bílé čokoládové polevy na zdobení
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme.
Necháme lehce vychladnout a plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových košíčků. Pozor: vodní lázeň nesmí vařit!!
Uložíme do ledničky nebo dostatečného chladu vychladnout a ztuhnout. Vychladlé a ztuhlé ledáčky zdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou. Uchováváme v uzavřené dóze v chladu.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází ze staré Dorky, už ani nevím, ze kterého roku :)
Pokud by byl problémem kokosový tuk, je možné nahradit tukem 100%(ztuženým - Iva, Omega). Ale vyzkoušejte kokosový, je opravdu lepší nebo alespoň půl/půl.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ledová čokoláda
-
Danuse:Danuš a nutelu taky nemáte???
kokosový tuk můžeš nahradit ztuženým rostlinným tukem
-
nádhera
-
Danuse:a taky neznam co je bio kokos olej
-
na floride nemame nugat
....je to mooooc pekne
-
Jana Remkova: a která?? Barunka, Michalka nebo Markétka
holky, pusťte se do toho, je to za chvilku, práce s tím moc není
a pak mi přidejte fotku, jo
-
Jani, to je nádhera, moje vnučka se nemůže vynadívat
-
Teda, ty to máš tak pěkně načinčané.......
-
výborné
-
krásné ledovky... mňamky