Nutriční hodnoty (Výborný vanilkový dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 14
| Energie | 14 853 kJ / 3 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,21 g |
| Tuky | 116,80 g |
| – nasycené | 14,74 g |
| – nenasycené | 87,03 g |
| –– mononenasycené | 62,71 g |
| –– polynenasycené | 24,32 g |
| ––– omega 3 | 6,45 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 507 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 558,13 g |
| – cukry | 410,57 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 10 lžic 10 lžic horké vody | Voda | 180 ml |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 2 2 želé (na 0,5 l) | Želatina vepřová | |
| potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| hotový vanilkový krém Dr.Oetker | ||
| 15 15 dkgpolotučného sušeného mléka | Mléko kravské polotučné sušené | |
| 15 dkg 15 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| sekané mandle | Mandle loupané |