Nutriční hodnoty (Bulharská pomazánka s hořčicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 951 kJ / 1 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,54 g |
| Tuky | 162,14 g |
| – nasycené | 42,90 g |
| – nenasycené | 113,69 g |
| –– mononenasycené | 51,49 g |
| –– polynenasycené | 62,19 g |
| ––– omega 3 | 4,63 g |
| Vláknina | 22,80 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 5,14 g |
| Sůl | 12,15 g |
| Sacharidy | 50,30 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g točeného salámu | Měkký salám | 500 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice okurek (0,7l) | Okurka salátová čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 3 lžíce 3 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 4-6 lžiček 4-6 lžiček tatarské omáčky | Tatarská omáčka | 40 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |