Nutriční hodnoty (Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 729 kJ / 3 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 327,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 324,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,92 g |
| Tuky | 203,36 g |
| – nasycené | 92,35 g |
| – nenasycené | 100,95 g |
| –– mononenasycené | 83,98 g |
| –– polynenasycené | 16,98 g |
| ––– omega 3 | 2,10 g |
| Vláknina | 11,06 g |
| Cholesterol | 3,18 g |
| Sodík | 4,12 g |
| Sůl | 10,30 g |
| Sacharidy | 33,20 g |
| – cukry | 5,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kuřecích řízků (lepší stehenní) | Kuře prso | 1000 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku provensálského koření | Provensálské koření | |
| olej | Olej řepkový | |
| plnotučná hořčice | Hořčice plnotučná | |
| sójová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 1/2 kg 1/2 kg kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| trošku trošku červeného vína | Víno červené suché | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený |