Nutriční hodnoty (Slezská mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,79 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,10 g |
Tuky | 143,60 g |
– nasycené | 92,00 g |
– nenasycené | 47,45 g |
–– mononenasycené | 41,66 g |
–– polynenasycené | 5,79 g |
––– omega 3 | 0,82 g |
Vláknina | 12,81 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 11,32 g |
Sůl | 28,48 g |
Sacharidy | 64,13 g |
– cukry | 37,41 g |
––– laktóza | 19,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
375 g 375 g mrkve | Mrkev čerstvá | 375 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
0,5 l 0,5 l 33% smetany (šlehačky) | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
3 kostky 3 kostky slepičího bujónu | Bujón kuřecí BIO | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 plechovka 1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle | Hrášek zelený sterilovaný | |
0,5 0,5 vody | Voda | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
2 lžíce 2 lžíce vegety (dle chuti) | Kořenící směs sypká | 30 g |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |