Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slezská mrkvová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 021 kJ /
1 678 kcal
Bílkoviny25,89 g
– z toho živočišné bílkoviny18,79 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,10 g
Tuky143,60 g
– nasycené92,00 g
– nenasycené47,45 g
–– mononenasycené41,66 g
–– polynenasycené5,79 g
––– omega 30,82 g
Vláknina12,81 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 11,32 g
Sůl28,48 g
Sacharidy64,13 g
– cukry37,41 g
––– laktóza19,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
375 g 375 g mrkve Mrkev čerstvá 375 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
0,5 l 0,5 l 33% smetany (šlehačky) Smetana kravská sladká 12% 500 ml
1,5 l 1,5 l vody Voda 1500 ml
3 kostky 3 kostky slepičího bujónu Bujón kuřecí BIO 30 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 plechovka 1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle Hrášek zelený sterilovaný
0,5 0,5 vody Voda
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
2 lžíce 2 lžíce vegety (dle chuti) Kořenící směs sypká 30 g
petrželová nať Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.