Nutriční hodnoty (Slezská mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,10 g |
| Tuky | 143,60 g |
| – nasycené | 92,00 g |
| – nenasycené | 47,45 g |
| –– mononenasycené | 41,66 g |
| –– polynenasycené | 5,79 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 12,81 g |
| Cholesterol | 435 mg |
| Sodík | 11,32 g |
| Sůl | 28,48 g |
| Sacharidy | 64,13 g |
| – cukry | 37,41 g |
| ––– laktóza | 19,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 375 g 375 g mrkve | Mrkev čerstvá | 375 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 0,5 l 0,5 l 33% smetany (šlehačky) | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 3 kostky 3 kostky slepičího bujónu | Bujón kuřecí BIO | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle | Hrášek zelený sterilovaný | |
| 0,5 0,5 vody | Voda | |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vegety (dle chuti) | Kořenící směs sypká | 30 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |