Nutriční hodnoty (Vepřové plecko v zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 868 kJ / 1 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,23 g |
| Tuky | 75,68 g |
| – nasycené | 26,81 g |
| – nenasycené | 42,34 g |
| –– mononenasycené | 34,34 g |
| –– polynenasycené | 8,00 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 18,70 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,14 g |
| Sacharidy | 42,02 g |
| – cukry | 11,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového plecka | Vepřová plec | 500 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 4 zrnka 4 zrnka pepře | Pepř černý | |
| 4 zrnka 4 zrnka nového koření | Nové koření | |
| šálek šálek vývaru | Vývar hovězí | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/8 l 1/8 l červeného vína | Víno červené suché | 125 ml |
| 30 g 30 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |