

Zálivky na salát
Suroviny
- 1.LIMETOVÁ ZÁLIVKA S WASABI:
- 3 polévkové lžíce limetkové šťávy
- 4 polévkové lžíce arašídového oleje
- 1 polévková lžíce pasty wasabi
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2.ČERVENÁ OCTOVÁ ZÁLIVKA S ANČOVIČKAMI:
- 8 filetů ančoviček
- 60 ml červeného vinného octa
- 60 ml česnekového oleje
- 175 ml olivového oleje
- 3.ZLATÁ MEDOVO-HOŘČIČNÁ ZÁLIVKA:
- 4 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce medu
- 80 ml citronové šťávy
- 250 ml řepkového oleje
- 1 čajová lžička soli
Postup přípravy receptu
Všechny přísady dáme do zavařovací sklenice,pevně uzavřeme a protřeseme.
Všechny přísady dáme do mixéru a rozšleháme. Hotovou zálivku nalijeme do zavařovací sklenice a vzduchotěsně uzavřeme.
Všechny přísady smícháme v zavařovací sklenici,uzavřeme ji dobře těsnícím víkem a obsah řádně promícháme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zálivky na salát
-
Myslela jsem, že se mi ten olej s tou hořčicí nespojí, ta sklenička je bezva nápad
foto a
+3
-
To se určitě hodí!!
-
Tu poslední dělám, s wasabi jsem nezkoušela, takže zkusím, protože tenhle křen má přece jen jinou chuť než český
-
Tú medovo-horčicovú určite vyskúšam
a keď budem mať wasabi,tak aj tú,môže to byť zaujímavé