Nutriční hodnoty (Dort Bořek stavitel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 016 kJ / 5 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,90 g |
| Tuky | 332,86 g |
| – nasycené | 156,16 g |
| – nenasycené | 157,04 g |
| –– mononenasycené | 127,76 g |
| –– polynenasycené | 29,28 g |
| ––– omega 3 | 6,52 g |
| Vláknina | 17,45 g |
| Cholesterol | 2,21 g |
| Sodík | 709 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 522,40 g |
| – cukry | 354,35 g |
| ––– laktóza | 14,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
| 160 g 160 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 180 g 180 g cukru písek | Cukr bílý | 180 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| falešná marcipánová hmota | Fondán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| jahodový kompot | Jahody zavařené |