Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,70 g |
| Tuky | 26,66 g |
| – nasycené | 6,50 g |
| – nenasycené | 19,81 g |
| –– mononenasycené | 17,16 g |
| –– polynenasycené | 2,64 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 5,72 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 13,34 g |
| – cukry | 7,08 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa (dle chuti) | Ocet lihový | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 15 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |