Nutriční hodnoty (Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 364 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 260,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 250,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,78 g |
| Tuky | 72,06 g |
| – nasycené | 43,99 g |
| – nenasycené | 24,24 g |
| –– mononenasycené | 20,08 g |
| –– polynenasycené | 4,15 g |
| ––– omega 3 | 2,63 g |
| Vláknina | 19,80 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 679 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 38,73 g |
| – cukry | 14,00 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 1050 g |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1/2 paličky 1/2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 100 ml 100 ml silného vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hrstička čerstvé hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |