Nutriční hodnoty (Barevný řecký zeleninový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 988 kJ / 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,67 g |
| Tuky | 33,05 g |
| – nasycené | 4,61 g |
| – nenasycené | 28,16 g |
| –– mononenasycené | 23,80 g |
| –– polynenasycené | 4,36 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 7,84 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,72 g |
| – cukry | 18,57 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného oregána | Oregano sušené | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené bazalky | Bazalka sušená | 2.5 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku třený | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cuketa nakrájená na půlkolečka | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 okurka nakrájená | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 rajče na kostky | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 1 čerstvá paprika (nejlépe červená) na kostky | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1/4 1/4 hrnku černých oliv nakrájených na plátky | Olivy čerstvé zralé |