Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

apfele Kuchařka: apfele

Moučníky , Kynuté 35 názorů

Suroviny

100 g másla
80 g moučkového cukru
2 žloutky
30 g droždí
500 g polohrubé mouky
2,5 dl mléka
1 vejce na potření
Ořechová nádivka:
150 g ořechů
80 g moučkové cukru
2 dl mléka
1 vanilkový cukr
1 lžička rumu
2 lžíce strouhanky
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve necháme vykynout kvásek, který připravíme z droždí, vlažného mléka, cukru a mouky. Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přídáme vejce, kvásek, mouku a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 40 minut.

  2. Vykynuté těsté rozdělíme na dvě části. Těsto rozválíme tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na širší část dáme náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 567 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

  • Eduscho Eduscho(neregistrovaný)

    Dnes jsem dělala poprvé a z těsta jsem opravdu nadšená :yes::yes::yes::yes: je úžasné, nelepí se a celkově jsou rohlíčky luxusní, mám dva syny a zaprášilo se. Děkuju za výborný tip, už asi jiné kynuté těsto dělat ani nebudu;-)

    Odpovědět

  • Lamicka Lamicka

    Luxus :) Dovoluji si přidat své dílo a díky za recept :)

    Odpovědět

  • Chmelová Ludmila Chmelová Ludmila(neregistrovaná)

    Já tyto rohlíčky plním rozdušenými jablky a to je výborná chuť.:

    Odpovědět

  • laine laine

    :yes: opravdu super, během hodiny zmizeli a prý mám udělat další :D :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Já dávám sul,ale tady ji nevidím ,tak asi ne.Tohle je asi jiné těsto.

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Mám skromný dotaz-tam nepatří sůl do těsta?

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Zdravíme kuchtíky, před chvilkou jsme dodělali rohlíčky, plněné s nutelou....vynikající - doporučuju.
    Jen nutno pořádně zabalit, aby nevytekla...jsou velice výborný, dělali jsme je menší , dle vlastního uvážení!!!:yes::-)):-)):-)):-))

    Vánoce budeme řešit tímto pečivem a zkusíme i ty bramborové...:-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Nejúžasnější sladká věc, jakou jsem kdy upekla. Děkuji moc za tento recpet. :-K Jsou opravdu vynikající.

    Odpovědět

  • Jiřinka Jiřinka(neregistrovaná)

    Bratislavské rohlíčky za totáče byly ke koupi na Slovensku i v Čechách, byly výborné, křehounké a vždy plněné ořechovou náplní,
    od té doby jsem lepší ořechové rohlíčky nejedla. Vždy jsem měla pocit, že jsou z překládaného máslového kynutého těsta

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Fantastické!!!!!!:yes:

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    Tyto rohlíčky peču přes 25 let, kdy jsem dostala kuchařku, ve které je tento recept. Akorát nádivky mám daleko víc, těsto je úžasné a rohlíčky jsou celkově opravdu vynikající i druhý i třetí den, pokud tak dlouho vydrží:yes::-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Na jablka neznám lepší recept jako šátečky,z rohlíku to vyteče ,ta nádivka do rohlíku musi být poněkud tužší.http://www.toprecepty.cz/recept/3774-satecky-z-kynuteho-testa-s-malinovou-marmeladou/:-D:-D

    Odpovědět

  • zdena zdena(neregistrovaná)

    Můžou se ty rohličky plnit strouhanyma jabkama?

    Odpovědět

  • Irča Irča(neregistrovaná)

    :yes:Pokud máme nějakou rodinnou sešlost, tak peču tyto rohíčky.Vždy zmizí jako první.Mouku používám Babičinu volbu polhrubou.Po vykynutí těsta rozdělím na šest dílů které vyválím do kruhu a rozkrájím na osm. Rohlíčky dělám menší a udělám jich čtyřicet osm.Jsou vynikající a jiný recept již nepoužívám.Jsou prostě nej......

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Brenda: do těchto rohlíčku se také dělá kaštanová nadivka ,kaštanové pyré trocha rozředíme štávou z kompotu ,aby nebylo tuhé a dáváme jako třetí náplň po makových a ořechových !
    Mažeme žloutkem s rumem /dobrým rumem / Key Rum je nejlepší.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ořechová nádivka do koláčů rohlicky plnene orechovou naplni ořechová nápln do koláčů ořechová nádivka na koláče ořechová náplň na koláče kynuté rohlíčky s ořechovou náplní plněné ořechové rohlíčky ořechové rohliky ořechové rohlíčky bez kynutí bratislavské rohlíky martinské rohlíčky rohlíčky plněné ořechy bratislavský rohlíček ořechová nápln do štrudlu recept náplně do koláčů ořechová ořechové škeble ořechová náplň na frgály ořechové rohlíčky z listového těsta nejlepši plněne ořechove rohličky ořechovou náplň

Zapomněl/a jsem heslo