

Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Suroviny
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 30 g droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 2,5 dl mléka
- 1 vejce na potření
- Ořechová nádivka:
- 150 g ořechů
- 80 g moučkové cukru
- 2 dl mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička rumu
- 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy receptu
Nejprve necháme vykynout kvásek, který připravíme z droždí, vlažného mléka, cukru a mouky. Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přídáme vejce, kvásek, mouku a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 40 minut.
Vykynuté těsté rozdělíme na dvě části. Těsto rozválíme tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na širší část dáme náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů do zlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
-
Dnes jsem dělala poprvé a z těsta jsem opravdu nadšená
je úžasné, nelepí se a celkově jsou rohlíčky luxusní, mám dva syny a zaprášilo se. Děkuju za výborný tip, už asi jiné kynuté těsto dělat ani nebudu
-
Luxus :) Dovoluji si přidat své dílo a díky za recept :)
-
Já tyto rohlíčky plním rozdušenými jablky a to je výborná chuť.:
-
opravdu super, během hodiny zmizeli a prý mám udělat další :D
-
Já dávám sul,ale tady ji nevidím ,tak asi ne.Tohle je asi jiné těsto.
-
Mám skromný dotaz-tam nepatří sůl do těsta?
-
Zdravíme kuchtíky, před chvilkou jsme dodělali rohlíčky, plněné s nutelou....vynikající - doporučuju.
Jen nutno pořádně zabalit, aby nevytekla...jsou velice výborný, dělali jsme je menší , dle vlastního uvážení!!!
Vánoce budeme řešit tímto pečivem a zkusíme i ty bramborové... -
Nejúžasnější sladká věc, jakou jsem kdy upekla. Děkuji moc za tento recpet.
Jsou opravdu vynikající.
-
Bratislavské rohlíčky za totáče byly ke koupi na Slovensku i v Čechách, byly výborné, křehounké a vždy plněné ořechovou náplní,
od té doby jsem lepší ořechové rohlíčky nejedla. Vždy jsem měla pocit, že jsou z překládaného máslového kynutého těsta -
Fantastické!!!!!!
-
Tyto rohlíčky peču přes 25 let, kdy jsem dostala kuchařku, ve které je tento recept. Akorát nádivky mám daleko víc, těsto je úžasné a rohlíčky jsou celkově opravdu vynikající i druhý i třetí den, pokud tak dlouho vydrží
-
Na jablka neznám lepší recept jako šátečky,z rohlíku to vyteče ,ta nádivka do rohlíku musi být poněkud tužší.http://www.toprecepty.cz/recept/3774-satecky-z-kynuteho-testa-s-malinovou-marmeladou/
-
Můžou se ty rohličky plnit strouhanyma jabkama?
-
Pokud máme nějakou rodinnou sešlost, tak peču tyto rohíčky.Vždy zmizí jako první.Mouku používám Babičinu volbu polhrubou.Po vykynutí těsta rozdělím na šest dílů které vyválím do kruhu a rozkrájím na osm. Rohlíčky dělám menší a udělám jich čtyřicet osm.Jsou vynikající a jiný recept již nepoužívám.Jsou prostě nej......
-
Brenda: do těchto rohlíčku se také dělá kaštanová nadivka ,kaštanové pyré trocha rozředíme štávou z kompotu ,aby nebylo tuhé a dáváme jako třetí náplň po makových a ořechových !
Mažeme žloutkem s rumem /dobrým rumem / Key Rum je nejlepší.