Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Švédské masové kuličky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 074 kJ /
2 169 kcal
Bílkoviny113,84 g
– z toho živočišné bílkoviny100,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,55 g
Tuky141,07 g
– nasycené63,90 g
– nenasycené68,23 g
–– mononenasycené54,96 g
–– polynenasycené13,27 g
––– omega 30,76 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 675 mg
Sodík 1,82 g
Sůl3,86 g
Sacharidy107,18 g
– cukry21,80 g
––– laktóza14,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové 1:1) Vepřový ořez 500 g
150 g 150 g vařených brambor Brambor zimní 150 g
75 g 75 g strouhanky Strouhanka pšeničná 75 g
200 ml 200 ml mléka (nebo smetany na vaření) Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
5 lžic 5 lžic rozehřátého másla Máslo kravské 50 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 špetka 1 špetka mletého nového koření Nové koření mleté
sůl Sůl mořská
bílý mletý pepř Pepř bílý mletý
olej Olej řepkový
250 ml 250 ml hovězího vývaru (nebo bujón a voda) Vývar hovězí 250 ml
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky Sójová omáčka Tamari 15 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění (dle potřeby) Mouka pšeničná hladká 15 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.