Nutriční hodnoty (Švédské masové kuličky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 074 kJ / 2 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,55 g |
Tuky | 141,07 g |
– nasycené | 63,90 g |
– nenasycené | 68,23 g |
–– mononenasycené | 54,96 g |
–– polynenasycené | 13,27 g |
––– omega 3 | 0,76 g |
Vláknina | 8,55 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 3,86 g |
Sacharidy | 107,18 g |
– cukry | 21,80 g |
––– laktóza | 14,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa (1:1 hovězí a vepřové) | Vepřový ořez | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
150 g 150 g brambor (asi 2kusy) vařených | Brambor zimní | 150 g |
75 g 75 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 75 g |
200 ml 200 ml mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce jemně pokrájené cibule | Cibule čerstvá | 30 g |
5 lžic 5 lžic rozehřátého másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka nového koření | Nové koření | |
olej | Olej řepkový | |
250 ml 250 ml hovězího vývaru (nebo bujon) | Vývar hovězí | 250 ml |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |