Nutriční hodnoty (Švédské masové kuličky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 074 kJ / 2 169 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,55 g |
| Tuky | 141,07 g |
| – nasycené | 63,90 g |
| – nenasycené | 68,23 g |
| –– mononenasycené | 54,96 g |
| –– polynenasycené | 13,27 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 8,55 g |
| Cholesterol | 675 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 3,86 g |
| Sacharidy | 107,18 g |
| – cukry | 21,80 g |
| ––– laktóza | 14,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové 1:1) | Vepřový ořez | 500 g |
| 150 g 150 g vařených brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 75 g 75 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 75 g |
| 200 ml 200 ml mléka (nebo smetany na vaření) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 5 lžic 5 lžic rozehřátého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého nového koření | Nové koření mleté | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 250 ml 250 ml hovězího vývaru (nebo bujón a voda) | Vývar hovězí | 250 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |