Nutriční hodnoty (Pštros s cuketou, žampiony a kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 343 kJ / 799 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,32 g |
| Tuky | 14,87 g |
| – nasycené | 7,16 g |
| – nenasycené | 6,62 g |
| –– mononenasycené | 4,95 g |
| –– polynenasycené | 1,66 g |
| ––– omega 3 | 1,20 g |
| Vláknina | 5,09 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 709 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 22,63 g |
| – cukry | 3,44 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g pštrosího masa (kližky) | Pštrosí prso | 600 g |
| 1-2 1-2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 6 6 velkých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| cibulová nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| vývar (nebo voda s bujónem) | Vývar masový | |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| olej | Olej řepkový |