Nutriční hodnoty (Středomořský těstovinový salát podle Jeny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 217 kJ / 3 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,36 g |
| Tuky | 207,01 g |
| – nasycené | 49,15 g |
| – nenasycené | 142,89 g |
| –– mononenasycené | 66,89 g |
| –– polynenasycené | 76,00 g |
| ––– omega 3 | 2,47 g |
| Vláknina | 17,91 g |
| Cholesterol | 377 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 8,75 g |
| Sacharidy | 240,28 g |
| – cukry | 20,86 g |
| ––– laktóza | 6,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g těstovin fusilli | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 150 g 150 g sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kaparů ve vinném octu | ||
| 2 lžíce 2 lžíce aceto balsamico | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 150 g 150 g ricotty | Ricotta | 150 g |
| 150 g 150 g majonézy | Majonéza | 150 g |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |