Nutriční hodnoty (Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 822 kJ / 1 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,05 g |
| Tuky | 51,75 g |
| – nasycené | 22,68 g |
| – nenasycené | 25,49 g |
| –– mononenasycené | 21,00 g |
| –– polynenasycené | 4,49 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 182,10 g |
| – cukry | 29,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky vepřové kýty | Vepřová kýta | |
| 0,5 0,5 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 kedlubny (i s lístky) | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 1 1 brambor (středně velký) | Brambor zimní | 50 g |
| 2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru (nebo 1/2 lžičky umělého sladidla) | Cukr bílý | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g uvařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g dětské krupice (podle potřeby) | Krupice pšeničná jemná | 150 g |
| sůl | Sůl mořská |