Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tzatziky II.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 7. 2010 09:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 787 kJ / 427 kcal
Bílkoviny25,09 g
Tuky26,14 g
Vláknina0,21 g
Cholesterol50 mg
Sodík235 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy22,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme dobře vychlazené k masu, zelenině, já to třeba mám ráda třeba jen tak, s rohlíkem.

Receptů na tzatziky je tu víc, ale žádný podobný tomuto, který jsem "obšlehla" ze zadní strany originál koření na tzatziky :-))

Jogurt jsme koupili v kilovém kyblíčku v Tescu za necelých 60 Kč.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

30. 4. 2011 21:29

Dnes som robila k pečenej zelenine, ale, samozrejme, s medvedím cesnakom...prihodila som foto, nevadí?

misza

29. 7. 2010 21:45

Tzatziky máme rádi:yes::yes:

olca spickova

29. 7. 2010 16:36

Dělám stejně a je to fakt dobrůtka!!:-p;-) Bodíček pro tebe!!:-K:yes:

Danca

29. 7. 2010 16:12

Taky dělám s tím kořením a moooc nám chutná!!!:-p:yes:

cathleen

29. 7. 2010 16:01

Jak jsem psala jinde - receptů na tzatziky je tu víc (i s koprem), každý si je může udělat podle svého (oni je stejně asi Řekové dělají v jiných oblastech pokaždé trochu jinak - manžel s chutí spořádal spoustu gyrosu i s tzatziky, od různých kuchařů, a o kopr nezavadil. Vím to, protože kopr nesnáší, jeho vůni by mi hlásil....nedejbože, kdyby do něj kousnul!:-)) :-D)
A bez koření by to zase nebylo to pravé tzatziky pro nás:-)Kdo chce, může si vyzkoušet BEZ i S kořením.....

sylvie.kuskuni

29. 7. 2010 15:16

holky,zkuste vynechat koření na tzatziki a místo něho přidat nasekaný čerstvý kopr a okurek pořádně vymačkat.takhle se to dělá v Athénách a je to mnohem lepší,než s tím kořením,to akorát zkazí chuť.a toho oleje bych se taky nebála,ale musí být opravdu kvalitní extra virgin,nemá to pak chybu:-p

cathleen

29. 7. 2010 13:39

Okurka se vlastně nemusí nechat vypotit, pokud jsou tzatziky podávány relativně brzo.
Ale naposledy jsem ho dělala z celého kila jogurtu a předpokládala, že ho budeme jíst nejen na rodinné grilovačce, ale i zbytek dojídat po pár dnech....okurka by během té doby šťávu pustila do tzatziky a ty by zřídly. Mám vyzkoušeno;-)

cardanka

29. 7. 2010 12:32

cathleen:-Kbáječně chutný:-p recept, také jsem nenechávala tzv. okurku vypotit, ale asi to bude lepší:yes: Ukládám a 3.tí bodík posílám;-).

magdalenka

29. 7. 2010 09:59

Ja už neviem, kde som toto obšlehla, robím tak isto, ale som tak lenivá, že uhorku nedávam vypotiť, normálne nastrúham a všetko zamiešam...
Často to robím iba tak bez mäsa - k obyčajným zemiakom - nové pečené v šupke...
Zdravím! +

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tzaziky recept originál tzatziky tatziky koření tzatziky koření na tzatziky co jsou tzatziky pravé tzatziky tzatziky koření original tzatziky jak se dela tatziky "tzaziky recept originál" jak udělat tzatziky tzaziky recept co jsou tzatziky,? tzatziky originál jak se děla tzatziki recept na tzatziky s kořením tzatziky pečené brambory s tzatziky koření do tzatziky jak udělat tzaziky

Suroviny: jogurt, česnek, olej olivový, koření na tzatziky, okurka salátová, pepř bílý

TopRecepty.cz

Tzatziky II.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xrzv