Nutriční hodnoty (Velikonoční italská colomba)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 21 507 kJ / 5 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,75 g |
| Tuky | 226,84 g |
| – nasycené | 98,63 g |
| – nenasycené | 111,49 g |
| –– mononenasycené | 79,18 g |
| –– polynenasycené | 32,31 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 31,00 g |
| Cholesterol | 1,86 g |
| Sodík | 918 mg |
| Sůl | 2,11 g |
| Sacharidy | 628,49 g |
| – cukry | 257,50 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 25 g 25 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
| 150 g 150 g rozpuštěného másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 g 100 g kandované pomerančové kůry (nebo kandovaného ovoce) | Pomerančová kůra kandovaná | 100 g |
| 100 g 100 g mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |