Závin ze šlehačkového těsta

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 smetana ke šlehání 31% (200 g)
2 vejce
2 polévkové lžíce octu
špetka soli
6-8 jablek
cukr krupice
mletá skořice
strouhanka
oříšek másla
rum na potření

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na těsto, pokud je příliš tuhé, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.

  3. Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a dáme do vyhřáté trouby péct.

  5. Pečeme asi 30 minut při 200°C.

  6. Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.

Poznámka od kuchařky

Tento závin peče manželova teta už několik let.

Stejný recept jsem tu nenašla.

Komentáře k receptu Závin ze šlehačkového těsta

Předchozí 1 2

Tématické fráze: šlehačkové těsto na štrůdl slehackovy strudl jablečný závin ze šlehačky těsto na štrůdl ze šlehačky strudl ze slehacky jablkový závin ze šlehačky těsto na závin strudl ze slehackoveho testa šlehačkový závin závin ze šlehačky slehackove testo těsto na štrůdl se šlehačkou jablečný štrůdl ze šlehačky jablečný závin ze šlehačkového těsta strudl slehackove testo strudl se slehackou těsto se šlehačkou slehackovy jablecny zavin sleha kovy závin těsto na štrůdl ze šlehačky a másla