Nutriční hodnoty (Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 997 kJ / 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,45 g |
| Tuky | 8,66 g |
| – nasycené | 2,16 g |
| – nenasycené | 4,18 g |
| –– mononenasycené | 3,17 g |
| –– polynenasycené | 1,01 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 15,33 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 195 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 19,85 g |
| – cukry | 9,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| uzené maso | Vepřová plec uzená | |
| (vývar z uzeného masa asi 2 litry) | Vepřová plec uzená | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| brokolice (cca 10 růžiček) | Brokolice čerstvá | |
| asi 100 g 100 g hub mražených nebo čerstvých | Hřib mražený | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 KL 1 KL kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| hrst hrst libečku | Libeček čerstvý | |
| hrst hrst zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| Harmonie chuti (koření na polévky) | Kořenící směs sypká | |
| hrst hrst domácích vlasových nudlí (i jinou těstovinovou zavářku) | Nudle pšeničné |