Nutriční hodnoty (Báječný ovocný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 48 698 kJ / 11 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,32 g |
| Tuky | 220,70 g |
| – nasycené | 123,50 g |
| – nenasycené | 80,77 g |
| –– mononenasycené | 71,41 g |
| –– polynenasycené | 9,36 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 2,10 g |
| Sodík | 929 mg |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 2 293,75 g |
| – cukry | 2 066,05 g |
| ––– laktóza | 31,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 180 g 180 g moučkového cukru | Cukr bílý | 180 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vařící vody | Voda | 54 ml |
| 210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| 6 dcl 6 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 20 dkg 20 dkg másla | Máslo kravské | 200 g |
| 170-200 dkg 170-200 dkg cukru (dle chuti, popř. sladkosti dochucovadel) | Cukr bílý | 1850 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| broskvový kompot (meruňkový, jeřabiny, jahody, mandarinky, ananas, borůvky - zkrátka co komu chutná) | Broskev zavařená | |
| marmeláda na potření | Marmeláda jahodová | |
| želatina | Želatina vepřová | |
| kompotované mandarinky (nadrobno nakrájené) | Mandarinka čerstvá | |
| jahody (nadrobno nakrájené) | Jahody čerstvé | |
| vaječný koňak | Likér vaječný | |
| malibu | Likér | |
| marmelády podle chuti | Marmeláda jahodová |