Nutriční hodnoty (Polévka z mladého zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 744 kJ / 1 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 91,40 g |
– nasycené | 47,58 g |
– nenasycené | 40,26 g |
–– mononenasycené | 32,30 g |
–– polynenasycené | 7,96 g |
––– omega 3 | 2,48 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 236 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 36,40 g |
––– laktóza | 35,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 malé hlávky mladého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
2 2 nové brambory | Brambor raný | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |