Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z mladého zelí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie4 744 kJ /
1 134 kcal
Bílkoviny27,50 g
– z toho živočišné bílkoviny25,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,30 g
Tuky91,40 g
– nasycené47,58 g
– nenasycené40,26 g
–– mononenasycené32,30 g
–– polynenasycené7,96 g
––– omega 32,48 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy50,00 g
– cukry36,40 g
––– laktóza35,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 malé hlávky mladého zelí Zelí bílé čerstvé
2 2 nové brambory Brambor raný
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
750 ml 750 ml vody Voda 750 ml
600 ml 600 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 600 ml
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
kopr Kopr nať čerstvý
citronová šťáva Šťáva z citrónu
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.