Nutriční hodnoty (Veselý dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 4 444 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,08 g |
| Tuky | 98,46 g |
| – nasycené | 63,64 g |
| – nenasycené | 33,62 g |
| –– mononenasycené | 31,20 g |
| –– polynenasycené | 2,42 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 42,96 g |
| – cukry | 25,96 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| ztužovač | Ztužovač šlehačky | |
| kompotované ovoce nebo i čerstvé | Jahody zavařené | |
| 130 ml 130 ml vody | Voda | 130 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1/2 1/2 vanilkového pudinku | Puding v prášku | 20 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| marcipán | Marcipán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |