Vietnamské masové závitky

baruska_l Kuchařka: baruska_l

Doba přípravy: 1 hodina + smažení cca. 25 závitků Mleté maso 13 názorů

Suroviny

Závitky
mleté maso 500 g
čínské černé houby hrnek
cibule 1
mrkev 1
kedluben 1/4
jarní cibulka
ústřicová omáčka 2 - 4 lžíce (je místo soli)
pepř
vejce 1
skleněné nudle 80-100 g
rýžový papír
Zálivka
voda
ústřicová omáčka 1-2 lžíce - (je místo soli)
šťáva z citronu
cukr cca 2 lžíce
česnek 2 stroužky
(zelenina)
kedluben nebo okurka
mrkev
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Závitky: černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravéme dle návodu.

  2. Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben.

  3. Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme.

  4. Mezitím si namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku.

  5. Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme.

  6. Připravené rolky smažíme nejlépe na pánvi v rozpáleném oleji (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar).

  7. Poté necháme okapat přebytečný olej.

  8. Zálivka: vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky).

  9. Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...

Poznámka

Jako příloha se dává jasmínová rýže, Závitky dělám z ingrediencí přímo z Vietnamu. Mají jinou chuť a konzistenci, než výrobky ze supermarketů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamské masové závitky

  • Martina Martina (neregistrovaný)

    Může mi prosím někdo poradit, proč mi většinou závitky popraskají? Dám je do rozpaleného oleje otáčím i jsem je zkusila 2x zabalit....

    Odpovědět

  • pidalka87 pidalka87

    Výtečné!!! :yes:

    Odpovědět

  • ludmila nguyen ludmila nguyen(neregistrovaný)

    Laďka:
    Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)

    Odpovědět

  • ludmila nguyen ludmila nguyen (neregistrovaný)

    ludmila:

    ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
    mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)

    Odpovědět

  • ludmila ludmila(neregistrovaná)

    baruska_l:

    no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili

    Odpovědět

  • missis missis(neregistrovaný)

    pozor na ústřicovou omáčku, může na ni být alergie :-)

    Odpovědět

  • baruska_l baruska_l(autorka receptu)

    naďa: asi to kazdy Vietnamec dela jinak...tohle je primo recept od rodile Vietnamky

    Odpovědět

  • naďa naďa(neregistrovaná)

    nudle se dají položit na papír jako první zvlášť a teprve na ně dát zbytek ingrediencí - tak nás to učili ve Vietnamu...

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Ještě doplním : myslela jsem, že si nejdříve umotám všechny závitky a pak je teprve budu smažit. Asi v polovině balení jsem si všimla, že již umotaným závitkům usychá papír a mají tendenci se k sobě lepit. Takže je lepší dávat závitky na talíř buď s trochou vody a občas pootočit nebo je balit balit a smažit průběžně.

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Dělala jsem včera. Povedly se, byly výborné, jen jsme pomlaskávali. Mně osobně hrozně chutnala zálivka.
    Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala :-))

    Odpovědět

  • baruska_l baruska_l(autorka receptu)

    Sasmonek: Děkuji :) je to recept přímo jak ho dělá jedna Vietnamka žijící v Německu :))) ví, že nám tímhle udělá nejvetší radost...stejně jako všemi vietnamskými jídly:-8

    Odpovědět

  • Sasmonek Sasmonek(neregistrovaný)

    Hergot ženská,proč tam mate jen dve hvezdy,receptu na nem znam hodne a tenhle je jeden z nejlepších....:-?:-?:-?:-//:-S;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To bych chtěla zkusit, dostala jsem je jednou před vánoci od vietnamky u nás v obchodě a byly moc dobré:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vietnamské závitky vietnamské závitky s mletým masem čínské závitky čínské rýžové plněné závitky větnamské závitky vietnamske zavitky recept čínské závitky recept jarní závitky s mletým masem čínské závitky z mletého masa čínské masové zavitky vietnamske jarni zavitky vietnamský závitek činske jarni zavitky vietnamske recepty vietnamské rýžové závitky jarní vietnamské závitky recepty recept na vietnamske zavitky masové závitky vietnamské rolky závitky vietnamské

Zapomněl/a jsem heslo