Vietnamské masové závitky

baruska_l Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina + smažení PT1H00M cca. 25 závitků Mleté maso 13 názorů

515

Suroviny

Závitky
mleté maso 500 g
čínské černé houby hrnek
cibule 1
mrkev 1
kedluben 1/4
jarní cibulka
ústřicová omáčka 2 - 4 lžíce (je místo soli)
pepř
vejce 1
skleněné nudle 80-100 g
rýžový papír
Zálivka
voda
ústřicová omáčka 1-2 lžíce - (je místo soli)
šťáva z citronu
cukr cca 2 lžíce
česnek 2 stroužky
(zelenina)
kedluben nebo okurka
mrkev
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Závitky: černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravéme dle návodu.

  2. Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben.

  3. Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme.

  4. Mezitím si namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku.

  5. Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme.

  6. Připravené rolky smažíme nejlépe na pánvi v rozpáleném oleji (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar).

  7. Poté necháme okapat přebytečný olej.

  8. Zálivka: vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky).

  9. Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...

Poznámka

Jako příloha se dává jasmínová rýže, Závitky dělám z ingrediencí přímo z Vietnamu. Mají jinou chuť a konzistenci, než výrobky ze supermarketů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamské masové závitky

  • Martina Martina (neregistrovaný)

    Může mi prosím někdo poradit, proč mi většinou závitky popraskají? Dám je do rozpaleného oleje otáčím i jsem je zkusila 2x zabalit....

    Odpovědět

  • pidalka87 pidalka87

    Výtečné!!! :yes:

    Odpovědět

  • ludmila nguyen ludmila nguyen(neregistrovaný)

    Laďka:
    Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)

    Odpovědět

  • ludmila nguyen ludmila nguyen (neregistrovaný)

    ludmila:

    ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
    mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)

    Odpovědět

  • ludmila ludmila(neregistrovaná)

    baruska_l:

    no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili

    Odpovědět

  • missis missis(neregistrovaný)

    pozor na ústřicovou omáčku, může na ni být alergie :-)

    Odpovědět

  • baruska_l baruska_l(autorka receptu)

    naďa: asi to kazdy Vietnamec dela jinak...tohle je primo recept od rodile Vietnamky

    Odpovědět

  • naďa naďa(neregistrovaná)

    nudle se dají položit na papír jako první zvlášť a teprve na ně dát zbytek ingrediencí - tak nás to učili ve Vietnamu...

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Ještě doplním : myslela jsem, že si nejdříve umotám všechny závitky a pak je teprve budu smažit. Asi v polovině balení jsem si všimla, že již umotaným závitkům usychá papír a mají tendenci se k sobě lepit. Takže je lepší dávat závitky na talíř buď s trochou vody a občas pootočit nebo je balit balit a smažit průběžně.

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Dělala jsem včera. Povedly se, byly výborné, jen jsme pomlaskávali. Mně osobně hrozně chutnala zálivka.
    Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala :-))

    Odpovědět

  • baruska_l baruska_l(autorka receptu)

    Sasmonek: Děkuji :) je to recept přímo jak ho dělá jedna Vietnamka žijící v Německu :))) ví, že nám tímhle udělá nejvetší radost...stejně jako všemi vietnamskými jídly:-8

    Odpovědět

  • Sasmonek Sasmonek(neregistrovaný)

    Hergot ženská,proč tam mate jen dve hvezdy,receptu na nem znam hodne a tenhle je jeden z nejlepších....:-?:-?:-?:-//:-S;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To bych chtěla zkusit, dostala jsem je jednou před vánoci od vietnamky u nás v obchodě a byly moc dobré:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vietnamské závitky vietnamské závitky s mletým masem čínské závitky větnamské závitky čínské rýžové plněné závitky vietnamske zavitky recept čínské závitky recept jarní závitky s mletým masem čínské masové zavitky vietnamský závitek čínské závitky z mletého masa činske jarni zavitky vietnamske recepty vietnamske jarni zavitky jarní vietnamské závitky recepty vietnamské rýžové závitky recept na vietnamske zavitky masové závitky vietnamské rolky závitky vietnamské

Zapomněl/a jsem heslo