Nutriční hodnoty (Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
| Tuky | 81,80 g |
| – nasycené | 38,89 g |
| – nenasycené | 41,80 g |
| –– mononenasycené | 28,27 g |
| –– polynenasycené | 13,53 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 57,06 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,35 g |
| Sacharidy | 111,40 g |
| – cukry | 50,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hříbků (zamrazených z loňského roku) | Hřib čerstvý | 300 g |
| 200 g 200 g výborných domácích klobásek | Klobása | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 400 g 400 g cibule | Cibule čerstvá | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce červené gulášové papriky | Paprika sladká | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 2 lžíce 2 lžíce červené kapie naložené | Paprika červená čerstvá | |
| 1-2 1-2 feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 200 ml 200 ml piva | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
| 2 2 malé cibule na ozdobu | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 paprika zelená | Paprika zelená čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky na zahuštění nebo Solamyl | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
| masox | Bujón hovězí | |
| houbové koření (není nutné) | Provensálské koření |