Nutriční hodnoty (Jahodový dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 8 864 kJ / 2 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 125,73 g |
| – nasycené | 71,74 g |
| – nenasycené | 45,65 g |
| –– mononenasycené | 40,69 g |
| –– polynenasycené | 4,96 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 2,70 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 201,01 g |
| – cukry | 135,01 g |
| ––– laktóza | 13,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 90 g 90 g cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
| 90 g 90 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 90 g |
| špetka špetka prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| ztužovač | Ztužovač šlehačky | |
| jahody (podle potřeby) | Jahody čerstvé | |
| kokos | Kokos strouhaný | |
| červené želé v prášku | Želatina cukrářská | |
| potahová hmota K2 | Fondán | |
| potravinářská barva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 30 g |
| puding (podle chuti) | Puding v prášku | |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý |