Nutriční hodnoty (Žampionové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 128 kJ / 1 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,66 g |
| Tuky | 39,73 g |
| – nasycené | 13,38 g |
| – nenasycené | 25,81 g |
| –– mononenasycené | 10,27 g |
| –– polynenasycené | 15,54 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 25,24 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 272,10 g |
| – cukry | 25,52 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 plátků 10 plátků slaniny | Špek | |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 22 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 300 g 300 g rýže | Rýže bílá | 300 g |
| 600 ml 600 ml horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 600 ml |
| 100 g 100 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |