Asijský karbanátek

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Mleté maso 4 názory

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
2 svazky čerstvého koriandru
1 svazek jarní cibulky
1 střední bílá cibule
100 g uzeného bůčku
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce kokosového krému
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s rybí omáčkou a kokosovým krémem a necháme v chladu odležet. Mezitím jemně nasekáme koriandr a jarní cibulku – bílou i zelenou část. Vše přidáme k masu, promícháme společně. Dle chuti opepříme a osolíme, ale dbáme na to, že již jsme přidali rybí omáčku, která je silně slaná.

  2. Směs rozdělíme na čtyři stejné díly a vytvoříme pevné kuličky, které následně stlačíme a vytvoříme úhledné karbanátky. Necháme chvilku odležet a mezitím z uzeného bůčku nakrájíme nudličky, které na rozpálené pánvi opečeme, společně s na kolečka nakrájenou cibulí. Jakmile je hotovo, vyjmeme opečený bůček s cibulí.

  3. Do pánve přidáme dle potřeby olej a opečeme karbanátky. Podáváme posypané směsí uzeného bůčku a cibule. Příloha chléb, asijské nudle.

Poznámka

Pro vyznavače věty „óstrý to – dóbrý to“ servírujeme s chilli omáčkou SRIRACHA.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 493 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Asijský karbanátek

Tématické fráze: asijské recepty asijské karbanátky karbanátek recept mlete maso asijske recepty karbanátky recepty asijske kulicky z veproveho mleteho masa asijské recept asijské karbenátky karbanátky z uzeného z bůčku azijské karbenátky rybí karbanátky s vepřovým masem karbanátky recept karbanatky karbanátky z rybího z mletého masa karbenatky tvarohové karbanátky karbanátek recepty romana pauluse asijský recept z mletého masa mleté asijské maso