Nutriční hodnoty (Kedlubnová omáčka podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,82 g |
| Tuky | 25,42 g |
| – nasycené | 16,42 g |
| – nenasycené | 8,03 g |
| –– mononenasycené | 7,15 g |
| –– polynenasycené | 0,89 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 382 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 59,53 g |
| – cukry | 50,03 g |
| ––– laktóza | 38,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 1-2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 270 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 750 ml 750 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 50 ml 50 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| Vegeta | Kořenící směs sypká |