Nutriční hodnoty (Jemná zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 116 kJ / 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,31 g |
| Tuky | 14,50 g |
| – nasycené | 8,98 g |
| – nenasycené | 6,24 g |
| –– mononenasycené | 4,44 g |
| –– polynenasycené | 1,79 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 22,72 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 77 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 120,99 g |
| – cukry | 19,06 g |
| ––– laktóza | 0,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 2 2 mladé malé cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 120 g 120 g hrášku | Hrášek zelený | 120 g |
| 15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
| 100 g 100 g uvařených drobných těstovin | Těstoviny pšeničné | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| strouhaný sýr tvrdý | Sýr kravský tvrdý 30% |