Arabský pita chléb
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To pokud pitu naplníme salátem, masem či uzeninou. Prostě všestranný pokrm.
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 16 180 kJ / 3 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,50 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 34,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 736,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Arabsky chleb muzeme dale plnit napr. gyrosem nebo jinou masovou smesi, salaty a dresinky.
Chleb je mozne skladovat v mraznicce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2019 16:51
Před chvílí dopečeno. Nafoukly se všechny a uvnitř vznikla krásná kapsa. Nevěřila jsem,že se to tak pěkně povede. Dělala jsem z poloviční várky, na 500g mouky jsem dala 20g čerstvých kvasnic.Vzniklo 8 kousků asi po 100g. Pekla jsem na 230°C na mřížce 5 minut. SuperPosílám bod a ukládám. Dnes bude na večeři
13. 8. 2017 07:20
Tak pita vyzkoušena :)upečená jen z hladke mouky a místo sušeného jsem dala půl kostky normálního droždí.. Nenafoukly se!Ale to mi nevadinechtela jsem je ničím plnit.
Muž Pochází z Řecka a chléb jsem upekla právě k řeckým chuťovkám a sklidil velký úspěch.
Muž Pochází z Řecka a chléb jsem upekla právě k řeckým chuťovkám a sklidil velký úspěch.
15. 5. 2016 23:30
včera jsem vyzkoušela - výborný recept - moc hezky se chlebíky povedly a chutnají skvěle, dávám bodík
5. 11. 2013 10:10
Daranea: To bude zřejmě tou celozrnnou moukou. Taky ji nekdy pridavam a placky se tak nenafouknou jako pouze u hl.mouky. Diky za vyzkoušení...
19. 9. 2013 19:33
Tak jsem pekla, dala jsem více celozrnné mouky a ani jedna placka se nenafoukla, ale protože mi to bylo jedno, nechtěla jsem je ničím plnit, tak jsem byla spokojená. S těstem se mi moc hezky pracovalo a výsledek je vynikající
1. 5. 2013 20:20
miska: Ten horky plech je v poradku, musi byt opravdu hodne teply. Nekdo pece i na mrizce. Mozna bych zkusila malicko zvysit teplotu na 230, cimz by se oteviranim trouby teplota snizila tak na tech 210 - 220 stupnu a pracovat opravdu rychle. A zkuste do testa pridat o krapet vice vody, tak 20 ml, testo bude pruznejsi a pri valeni ho nechat trochu vyssi...
1. 5. 2013 17:56
aisha: Díky za odpověď!
V troubě, asi na 220°, nic jiného na pečení nemám:) Nemohlo by to být tím, že jsem placky dávala na úplně horký plech a že se třeba trouba tím přendáváním plechů atd. vychladila? Pita je údajně citlivá na to, aby se pekla opravdu v horku. Co myslíte? Díky m.
V troubě, asi na 220°, nic jiného na pečení nemám:) Nemohlo by to být tím, že jsem placky dávala na úplně horký plech a že se třeba trouba tím přendáváním plechů atd. vychladila? Pita je údajně citlivá na to, aby se pekla opravdu v horku. Co myslíte? Díky m.
28. 4. 2013 19:56
miska: To me mrzi, vubec netusim, cim by to mohlo byt..ja pecu dost casto, obcas se mi nejaka ta placka nenafoukne, ale spise se vsechny povedou. Jak jste placky pekla? V troube nebo remosce?
28. 4. 2013 19:27
Postupovala jsem přesně podle receptu, ale ani jedna placka se nenafoukla - čím to? Když se překrojí, není uvnitř ani náznak, že by se uprostřed chtěla udělat dutina. Jinak těsto pěkne vykynulo, dá se to takhle jíst, i je to trochu tužší, než jsem jedla v Izraeli od domorodců. Poradí někdo, co dělám špatně? dík
2. 2. 2013 01:55
aisha: děkuji
1. 2. 2013 14:56
Nadja: Tak to jsem nikdy nezkousela..zamrazuji pouze hotovy chleb.
1. 2. 2013 14:52
aisha: zkoušela jsi zamrazit těsto před pečením - jednotlivé bochánky nebo už rozválené placky
21. 1. 2013 13:54
magdalenka: To se obcas stane kazdemu, mne take. Cim to muze byt, netusim. Ptala jsem se mistnich a pry je normalni, kdyz se to nekdy stane
21. 1. 2013 12:47
aisha:Ahoj, včera som zas piekla. Mala som 15 ks, z toho 2 kusy sa mi nenafúkli. Postup výroby - logicky - som mala rovnaký. Len ma zaujíma, prečo asi? Stáva sa to aj iným? Dík.
5. 1. 2013 21:12
chocolate: Moc dekuji..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 21 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 8 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 8 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 9 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 9 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pita chleba pita chleb chléb pita recept recept na pita chleba pita chleb recept pita chleba recept chléb pita recept na chléb pita recept pita domaci arabsky chleb pita chleba bez droždí čím naplnit pita chléb recept na pita chléb pita pita chleba s česnekem pita chléb bez droždí arabské recepty pita recept recepty pita chléb recept pita chleba
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, olej olivový, cukr
Arabský pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYqY
47 názorů